Korporátní komunikaci skupiny E.ON v České republice nově vede Martin Pavlíček

Praha, 5. srpna 2024

V čele korporátní komunikace skupiny E.ON v České republice nově stojí Martin Pavlíček, který do E.ONu přichází ze společnosti MOL, kde v poslední dvou letech vedl marketingovou komunikaci a PR. Ve své nové roli bude mít na starost také agendy public affairs a ESG. Komunikaci E.ONu dosud vedla Martina Slavíková, která se po sedmi letech rozhodla své působení ve společnosti ukončit.

„Nová energetika se mění a v budoucnu se bude vyznačovat decentralizací, demokratizací, dekarbonizací a digitalizací. Stojíme na prahu jednoho z nejsložitějších období transformace energetiky, kterou ovlivňuje nejen měnící se chování zákazníků a vývoj nových technologií a trendů, ale také legislativa a regulace a klíčová pro nás bude jednotná komunikace napříč všemi sektory. Věřím, že Martin Pavlíček nám díky svým dlouholetým zkušenostem nejen z oblasti komunikace, ale také vztahů s veřejností a stakeholder managementu pomůže dosáhnout našich cílů,“ říká Claudia Viohl, generální ředitelka společnosti E.ON v České republice. „Zároveň děkuji Martině Slavíkové za její práci i nasazení pro E.ON. Všichni víme, že v posledních letech byla intenzivní komunikace potřeba a o E.ONu bylo na trhu hodně slyšet.“

Martin Pavlíček má bohaté zkušenosti z oblasti komunikace a PR. Většinu své profesní kariéry strávil v energetice, petrochemickém a plynárenském průmyslu. Jako tiskový mluvčí a manažer komunikace Skupiny ČEZ se podílel na projektech souvisejících s chytrými sítěmi, elektromobilitou a netechnickými ztrátami. Pracoval také jako ředitel komunikace ve společnosti Unipetrol, kde měl na starosti vztahy s médii, interní komunikaci, CSR a marketing a před svým nástupem do společnosti MOL působil několik let v komunikační agentuře Havas jako výkonný ředitel dceřiné společnosti Havas PR, kde mimo jiné poskytoval poradenství klientům z oblasti bankovnictví a financí, farmaceutického sektoru a maloobchodu. Vedle toho je také hostujícím profesorem na University of New York in Prague, kde vyučuje na katedře Public Relations a ve volném čase je koučem hnutí TEDx a na této platformě i přednášel.

„Energetika prochází výraznou a dynamickou transformací a stejně tak je k tomu potřeba přistupovat i z hlediska komunikace. Mou ambicí je se svým týmem pomoci transformovat a sjednotit komunikaci se všemi našimi cílovými skupinami - zákazníky, klíčovými partnery z řad firem i státní správy a médii a přispět tak k posílení pozice E.ONu jako stabilního a spolehlivého partnera i lídra energetické transformace v Česku i v Evropě,“ říká ke své nové roli Martin Pavlíček.

O skupině E.ON v ČR

E.ON je jednou z předních energetických společností v Evropě, která poskytuje široké spektrum energetických služeb a řešení pro domácnosti, firmy i města. V České republice je dodavatelem elektřiny, plynu a komplexních energetických služeb s důrazem na udržitelnost a inovace pro více než 1,5 milionu zákazníků a vedle toho se stará také o více než 67 000 kilometrů elektrického vedení a více než 4 000 km plynovodní sítě v jižní části republiky.

Roman Šperňák

tiskový mluvčí E.ON